Bollenjongens

Bericht geplaatst op: 
29 april 2021

Nieuwe serie op TV West over jonge ondernemers in de Duin- en Bollenstreek

Op woensdag 5 mei start de nieuwe serie ‘Bollenjongens’ op TV West. In deze serie volgt presentator Johan Overdevest een jaar lang elf jonge agrariërs tijdens hun werk op het land en in de schuren in de Duin- en Bollenstreek. Deze streek is belangrijk voor het toerisme in Nederland en voor de export: de bollen en bloemen worden naar de hele wereld verzonden. Wat allemaal komt kijken bij het vak van bollenkweker is te zien in de nieuwe serie ‘Bollenjongens’ die vanaf 5 mei tien weken lang te zien is op TV West en online via Omroepwest.nl en de Omroep West app.

Waarom zetten kwekers hun land onder water? Hoeveel bollen gaan er jaarlijks de grond in? Wat gaat er allemaal aan vooraf voordat de bloemen en bollen geëxporteerd kunnen worden?  Wat is het verschil in vermeerdering tussen een tulp en een hyacint? Waar lopen agrariërs tegenaan in hun vak? Welke innovaties spelen er in de bloembollensector en hoe ziet de toekomst van het vak eruit qua duurzaamheid? De antwoorden op deze en andere vragen krijgt Johan Overdevest, zelf afkomstig uit de Duin- en Bollenstreek, in deze nieuwe tiendelige serie, waarin hij jonge agrariërs een jaar lang volgt. Johan: “De Bollenstreek is een uniek gebied met de Keukenhof en al die velden vol bloemen. Maar ik realiseerde me dat ik eigenlijk geen idee had wat er nou het hele jaar door in de streek gebeurt om die velden in bloei te krijgen en een bos tulpen bij ons thuis in de vaas. Ik ben daarom in gesprek gegaan met een groep jonge kwekers om eens te horen wat zij zoal doen in de verschillende seizoenen. En ik wist meteen dat daar een mooie en interessante serie over te maken was.”

Een jaar lang in beeld gebracht

Vorig jaar juni zijn de opnames voor ‘Bollenjongens’ gestart. In totaal worden elf jonge ondernemers gevolgd in hun dagelijkse werk. Een van hen is Daan van Steijn: “Voor Johan was heel veel nieuw, maar voor ons was het soms ook verrassend. Johan stelt dan vragen waar je normaal niet zo over nadenkt, maar waardoor je nu soms ook anders naar je eigen vak gaat kijken.” Bart Heemskerk vult aan: “Deze serie geeft je echt een inkijkje in wat wij allemaal doen in de Bollenstreek. De camera komt bij ons in de schuur, op het land en bij ons thuis. Voor ons een mooie kans om ons hele verhaal te vertellen. Zo’n programma is nog niet eerder over de bollensector gemaakt.”

Meer over ‘Bollenjongens’ is te lezen op de webpagina www.omroepwest.nl/bollenjongens.

De Duin- en Bollenstreek

De Duin- en Bollenstreek is een prachtige regio aan de Nederlandse kust, tussen de bollenvelden, in het grootste aaneengesloten plassengebied van Nederland en met Nationaal Park Hollandse Duinen als achtertuin. De streek is omzoomd door de metropoolregio’s Den Haag, Rotterdam en Amsterdam en toch relatief onaangetast door drukte, verkeer en grootschalige bebouwing. Een unieke plek op aarde die volop bloeit en innoveert. De jonge ondernemers, allemaal tussen de 20 en 30 jaar oud, vertellen in ‘Bollenjongens’ een open en eerlijk verhaal, waarbij ook uitdagingen in bloembollensector en persoonlijke twijfels en vragen besproken worden. Daarnaast wordt de Duin- en Bollenstreek prachtig in beeld gebracht.

Uitzendtijden en ontvangst

‘Bollenjongens’ wordt geproduceerd door programmamaker Johan Overdevest, in samenwerking met de Greenport en Economic Board Duin- en Bollenstreek. De serie is te zien op TV West, dat landelijk te ontvangen is via digitale tv-ontvangers (in de uitzendregio onder meer via kanaal 30 bij Ziggo). Online zijn alle programma’s te zien via de gratis Omroep West app en via de website Omroepwest.nl. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst van TV West.

Aan de slag met OADB? 

contact
© Copyright 2024 Youniek Link
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram