Op bezoek bij kwekers

Bericht geplaatst op: 
7 september 2022

Persbericht: St. Victorschool op bezoek bij Heemskerk Vaste Planten

In de maand voor de zomervakantie brachten de laatste groepen van het educatieproject van de Bollenstreek een bezoek aan een kwekerij. Dit keer waren het de kinderen van de St. Victorschool uit Noordwijkerhout. Zij waren uitgenodigd bij Heemskerk Vaste Planten in Noordwijk.

De kinderen uit groep 8 kregen uitleg over de veredeling en de werkzaamheden op de kwekerij. Nu gaan zij thuis zelf aan de slag om de mooiste plant te kweken.

Bezoek aan de kwekerij

Na de introductie in de kantine over de producten en werkzaamheden op het bedrijf werden zij onder leiding van Gerard Heemskerk in het bedrijf rondgeleid. Van het kruisen van de plant tot de babystekken op de trays; dit alles konden zij nu met eigen ogen zien. Ook volgde een bezoek aan de stekken in de koelcel waarna er in de kas weer opgewarmd kon worden. Toch was het balanceren op de rand van het waterbassin één van de hoogtepunten.

500 kinderen

Met deze excursie komt de teller boven de 500 basisschoolkinderen die een bezoek brachten aan een kweker in de Bollenstreek. Van vaste planten tot hyacinten, van Hosta’s tot geraniums en van tulpen tot zomerbloemen.

Het educatieproject is een initiatief van Agrarisch Noordwijk en is gestart in 2019. Door de corona-tijd heeft het project even stil gelegen, want de insteek was een praktijkbezoek, geen digitaal bezoek. Het beleven en ondervinden wat de werkzaamheden zijn is dé manier om kinderen voor deze sector te enthousiasmeren. Gerard Heemskerk namens de kwekers: “Het eerste zaadje is geplant. Door dit project worden kinderen bewust van hun omgeving en de waarde van de producten. Hopelijk wordt dit project een vast onderdeel in het schoolprogramma. Alles begint immers bij de basis”.

Agrarisch Noordwijk

Agrarisch Noordwijk wil graag investeren in de toekomst van de jeugd. Dat doet zij door kinderen van de basisscholen in de Bollenstreek te informeren over bloemen-, bollen- en vaste plantenteelt. Via een totaal verzorgd programma, inclusief vervoer, brengen scholen een bezoek aan de kwekers.

De agrarische sector biedt veel kansen en er zijn veel vacatures. En dat zijn zeker niet alleen banen met de ‘handen in het zand’. Juist in deze sector is er ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid.

Heemskerk vaste planten

Heemskerk Vaste Planten is een kwekerij/exporteur met als belangrijkste activiteit het veredelen, produceren en vermarkten van vaste planten.

De focus ligt op de producten Hosta, Hemerocallis, Pioen en Iris. Heemskerk exporteert naar meer dan 40 landen wereldwijd.

Aan de slag met OADB? 

contact
© Copyright 2024 Youniek Link
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram