Persbericht: Succesvolle lancering van FUTURE: Hét brand new netwerkevenement van de Bollenstreek

Bericht geplaatst op: 
9 november 2023

'Connecting the young ones'

De Bollenstreek leeft en bruist, dat werd meer dan duidelijk tijdens het eerste FUTURE Bollenstreek evenement op vrijdag 3 november in Watertoren Bollenstreek. Lissenaar Kevin Weijers nam aanwezige Bollenstreekgenoten mee in zijn verhaal, er werd volop 'geconnect' en de DJ luidde het weekend in, voor wie wilde kon dat al dansend.

FUTURE Bollensteek is gestart!

De nieuwsgierigheid won het voor ruim 80 Bollenstreekgenoten, want het was gezellig druk in Watertoren Bollenstreek op vrijdag 3 november. Een mooie omgeving voor Lissenaar Kevin Weijers om te vertellen over zijn reis rond de wereld. Jongeren werden door zijn luchtige presentatie vol humor geïnspireerd en uitgedaagd om anders naar hun werk en leven te kijken. De boodschap: ontdek hoeveel er mogelijk is als je af en toe stopt met denken en start met doen. De verrassing kwam op het einde: iedereen kreeg een polsbandje voor de challenge '21 dagen niet klagen'. Een mooi sociaal experiment waar iedereen direct mee aan de slag kon gaan.

Connecting the young ones

Naast de inspirerende presentatie van Kevin was er ook ruimte voor netwerken maar dan op een laagdrempelige manier en zonder de doorsnee netwerkvragen: perfect voor jongeren.

Bij binnenkomst kreeg iedereen zijn/haar naamsticker met daarop een nummer. De organisatie koos bewust voor het niet tonen van een bedrijfsnaam. Maarten Prins (Greenport Duin- en Bollenstreek): "Het bedrijf wat je hebt of waarvoor je werkt zegt niets over wie jij bent als persoon. En ook in het kader van inclusiviteit wilden we aanwezigen die momenteel geen baan hebben niet uitsluiten."

Toen Kevin zijn presentatie afsloot ging iedereen op zoek naar zijn nummer-genoot. Eenmaal gevonden ging iedereen in gesprek aan de hand van een aantal vragen die je zelf kon uitkiezen door te grabbelen in de Question Pot. De ideale gelegenheid om waardevolle contacten te leggen met jongeren uit de Bollenstreek. Bezoeker Dannique Lubberts: "De locatie was tof en de ongedwongen sfeer is iets wat je op andere netwerkevenementen niet zo voelt. Komt denk toch doordat je met alleen maar leeftijdsgenoten bent. Ik heb een hoop ambitieuze mensen gesproken, ondernemers en mensen in loondienst. Dat geeft energie en inspiratie, en zorgt voor herkenning. De volgende editie ben ik er zeker bij!"

FUTURE goals

FUTURE kijkt uit naar de volgende editie en blijft zich inzetten voor de verbinding en empowerment van jonge ondernemers, jong werkenden en jongeren die op zoek zijn naar een baan in de Bollenstreek. Weten wat je kan brengen en toevoegen, maar ook wat je bij wie kan halen. Lokale gedrevenheid om de fundering van de Bollenstreek nog hechter te maken. Medeorganisator Cheyenne Kunkels (AW Groep) kijkt terug op een geslaagde eerste editie: "Dit smaakt absoluut naar meer. De vibe was goed, de spreker raakte de juiste toon en er werd veel geconnect. De eindtijd van 20.00 uur was voor sommigen zelfs nog te vroeg."

Tweede editie FUTURE

Door op een easy going manier een evenement te organiseren en het zo in te richten dat iedereen er naartoe kan (het evenement is gratis), is er zeker een toekomst voor FUTURE Bollenstreek.

FUTURE kijkt alvast naar 2024 en de tweede editie staat gepland op vrijdag 9 februari. Rondom Valentijnsdag 2024 dus in het teken van (zelf) liefde voor elkaar, liefde voor wat je doet en liefde voor onze Bollenstreek. Watertoren Bollenstreek is ook dan the place to be: centraal en dus goed bereikbaar, duurzaam en een voorbeeld als het gaat om 'connecten'. Aanmelden voor de tweede editie kan nu al via www.futurebollenstreek.nl.

Partners

FUTURE is een initiatief van Watertoren Bollenstreek, AW Groep en Greenport Duin- en Bollenstreek. Deze drie partijen geloven in de power van verbinden. Verbindingen die een sterke basis vormen voor de FUTURE, die je zelf vormgeeft. De FUTURE van de Bollenstreek; de plek waar je woont, werkt, recreëert en leeft.  Partner worden van FUTURE? Stuur een e-mail naar info@FUTUREBollenstreek.nl.

Aan de slag met OADB? 

contact
© Copyright 2024 Youniek Link
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram