Persbericht: Succesvol eerst RegioCafé Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek

Bericht geplaatst op: 
24 januari 2023

Persbericht OADB Van XS naar XL arbeidspotentieel - 24-01-2023

Op donderdag 19 januari kwamen ruim 50 deelnemers naar het eerste RegioCafé van Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek (OADB bij Teylingen College - Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Het thema was ‘van xs naar XL arbeidspotentieel'.

De regio Duin- en Bollenstreek heeft te maken met een tekort aan (goede en juist geschoolde) arbeidskrachten. Jongeren kiezen voor een vervolgopleiding buiten de regio en keren maar mondjesmaat terug. Reden voor OADB om aan de bel te trekken bij de actoren in het speelveld onderwijs en arbeidsmarkt.

OADB regiocafé ‘van xs naar XL arbeidsmarkt’, enthousiaste deelnemers
foto gemaakt door Bo omroep

Verschillende actoren

Voor het evenement ‘van xs naar XL arbeidspotentieel’ kwamen 50 van die actoren naar Teylingen College - Leeuwenhorst in Noordwijkerhout. Allemaal met hetzelfde doel: het gesprek aangaan, op zoek naar kansen in samenwerken, denken van xs naar XL om zo met elkaar tot ideeën en mogelijk oplossingen te komen voor dit regionale probleem.

Samenwerking met het onderwijs

In het eerste deel van de bijeenkomst werden de aanwezigen in de sfeer gebracht van het thema ‘van xs naar XL arbeidsmarkt’. Leerlingen hebben lokalen ingericht met metaforen, een filmpje, waren er speeddatemogelijkheden en denkmodellen.

Daarna begon het eerste OADB RegioCafé in het Forum van de school. Bij xs werd de zwarte bril opgezet en de beren benoemd. Bij ‘medium' ging het over de realiteit in het hier-en-nu en bij XL werd verkend welke activiteiten we kunnen ondernemen om in de luxe van voldoende en adequaat opgeleid personeel te komen.

Uiteindelijk leidde dat tot een vat aan bruikbare en minder direct haalbare ideeën waarvoor OADB verbindingen gaat maken tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Een intensieve avond waar veel energie was die nu omgezet moet gaan worden naar activiteiten die er toe doen.

Meedenken en meedoen?

Bent u ondernemer, werkt u in het onderwijs of in het bedrijfsleven en heeft u ideeën of interesse om mee te denken met OADB? Stuur dan een e-mail naar info@oadb.nl, we gaan graag in gesprek!

OADB regiocafé ‘van xs naar XL arbeidsmarkt’, enthousiaste deelnemers
foto gemaakt door Youniek Link
OADB regiocafé ‘van xs naar XL arbeidsmarkt’, enthousiaste deelnemers
foto gemaakt door Youniek Link
OADB regiocafé ‘van xs naar XL arbeidsmarkt’, enthousiaste deelnemers
foto gemaakt door Youniek Link

Aan de slag met OADB? 

contact
© Copyright 2024 Youniek Link
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram