Tuinbouw Battle van start

Bericht geplaatst op: 
7 november 2022

Vier basisscholen uit onze Greenport krijgen vijf teeltkarren in de klas om met elkaar tulpen te kweken.

In zo’n drie weken tijd leren de leerlingen van alles over de tulpenbollen (o.a. door videomateriaal), hoe ze samen kunnen werken om een verkoopplan te maken en hoe ze uiteindelijk de verkoop gaan doen.

Zijn er vragen? Dan is vrijwilliger Nico van start tot de finish hun vraagbaak, samen met zijn twee collega-vrijwilligers. Hij belt elke week met de klas om te vragen hoe het gaat met de groei van de tulpen, geeft hij tips en beantwoordt hij vragen van de leerlingen.

Een mooie samenwerking met OADB om de jeugd meer kennis bij te brengen over de bloembollensector (breed: sierteeltsector), interesse bij scholieren te wekken voor een opleiding en carrière in de agrarische sector en tenslotte het imago van de sector een boost te geven. Uiteraard doen we dit niet alleen. Dank aan partners Rabobank, Yuverta Mbo Aalsmeer, Bosman Van Zaal, Stimuflori, Container Centralen, Economic Board Duin- en Bollenstreek en Greenport Duin- en Bollenstreek!

Ook meedoen? Dat kan! Stuur een e-mail naar communicatie@greenportdb.nl.

Aan de slag met OADB? 

contact
© Copyright 2024 Youniek Link
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram