Leren en werken in de Duin- en Bollenstreek

Wij stellen ons continu de vraag:
"Wat gaat ervoor zorgen dat de nieuwe generatie in onze streek blijft om te leren en werken?"

Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek (OADB) is de verbinder in de regio Duin- en Bollenstreek op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt. Ondernemers, onderwijsinstellingen en de overheid werken samen om jongeren te inspireren met de prachtige kansen die deze regio biedt. Hier kun je een leven lang leren, passievol werken en jezelf ontwikkelen.

De driehoek 

De driehoek van overheid, onderwijs en ondernemers werkt samen met OADB om een omgeving te creëren waarin jongeren geprikkeld en gestimuleerd worden om de mogelijkheden van de arbeidsmarkt in de Duin- en Bollenstreek te ontdekken.

Hoe realiseren we dit samen?

Bekend maakt bemind

Onze regio zit vol bedrijven met geweldige carrièrekansen, zowel nationaal als internationaal, waar doorgroeien de norm is en iedereen in zijn of haar kracht wordt gezet. Op het gebied van technologie, gezondheidszorg, toerisme, groenvoorziening en cultuur is onze regio een vooraanstaande ontwikkelaar.

We zijn trots op onze innovatiekracht! Om deze positie te behouden, hebben we enthousiaste en passende medewerkers nodig. Een nieuwe generatie die onze bedrijven verder helpt groeien en ontwikkelen. Zij hebben de Duin- en Bollenstreek in hun DNA en brengen hun passie, kennis en vaardigheden naar de arbeidsmarkt van morgen.

Deze nieuwe generatie ademt Duin- en Bollenstreek. OADB zet in op ‘bekend maakt bemind’, want waar het hart vol van is...

Verbinden - Innoveren - inspireren

Diverse programma's
op elk niveau: 

OADB: Verbinding tussen bedrijfsleven en jongeren

OADB speelt een cruciale rol in het verbinden van het bedrijfsleven met jongeren. Maar wie zwemmen er in deze kweekvijver en welke beroepen zijn er binnen de diverse sectoren?

Korte lijnen tussen onderwijs en bedrijfsleven

Met korte lijnen in het onderwijs en een steeds steviger fundament in het bedrijfsleven, zet OADB zich in om jongeren en bedrijven te inspireren en te verbinden. 

Programma's zoals Talent4Life, Unplugged en Real Life bieden een platform voor ondernemers en beroepspresentaties, zowel op scholen als bij bedrijven.

inspiratie en oriëntatie voor jongeren

Deze programma's helpen jongeren na te denken over vragen als: "Welk beroep past bij mij?" en "Welke bedrijfscultuur past daarbij?" Voor bedrijven bieden ze inzicht in: "Welke medewerkers passen bij ons?" en "Hoe organiseren wij voldoende adequaat personeel, nu en in de toekomst?"

Ontdek de projecten van OADB

  • Talent4Life: Talent4Life biedt leerlingen in de Duin- en Bollenstreek de kans om hun talenten te ontdekken en ontwikkelen, met voordelen voor zowel henzelf als voor bedrijven en maatschappelijke organisaties.
  • Unplugged: Tijdens een bedrijfstour krijgen leerlingen uitleg van medewerkers over hun functies en carrièrepaden, waardoor ze inzicht krijgen in de bedrijfscultuur, diverse functies en vervolgopleidingen, en ontdekken waar ze als persoon het beste bij passen, met ondersteuning van OADB voor maximale impact en goede voorbereiding en opvolging.
  • Real Life: betekenisvol en contextrijk leren, waarbij leerlingen gemotiveerd worden door echte vragen en opdrachten van bedrijven, wat niet alleen hun focus en leerkwaliteit verhoogt, maar ook bedrijven, beroepen en sectoren in de regio Duin- en Bollenstreek bekender maakt.

Waarom kiezen voor OADB? 

  • Netwerken: Bouw waardevolle contacten op met bedrijven in diverse sectoren.
  • Ervaring: Doe praktische ervaring op die je helpt bij het maken van carrièrekeuzes.
  • Begeleiding: Krijg ondersteuning bij het ontdekken van jouw talenten en mogelijkheden.

Ervaringsgericht leren

Bij OADB geloven we dat je de antwoorden op deze vragen alleen kunt vinden door te ervaren. Daarom bieden we jongeren in de Duin- en Bollenstreek de kans om praktijkervaring op te doen en zo een beter beeld te krijgen van hun toekomstmogelijkheden.

Duurzaam

Duurzaam Precies wat OADB wil, duurzame relaties opbouwen waarbij bedrijfsleven en scholen (en vice versa) elkaar blijven vinden, een relatie en samenwerking met elkaar aangaan. 

Deze investering in de toekomst verdient zichzelf uiteindelijk terug en draagt hiermee bij een vitale arbeidsmarkt in de Duin- en Bollenstreek. Als we met elkaar verbinden, elkaar inspireren en innoveren is onze Duin- en Bollenstreek een regio waar iedereen tot bloei komt!

Verbind je toekomst met OADB

Ben je klaar om jouw toekomst te ontdekken en te ervaren welke mogelijkheden er zijn? Sluit je aan bij OADB en zet de eerste stap naar een succesvolle carrière. Bekijk onze website voor meer informatie en neem contact met ons op om je aan te melden voor onze programma's of wanneer je vragen of sprankelende ideeën hebt!

Interesse? Neem contact op!

contact
© Copyright 2024 Youniek Link
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram